In fiecare an, la data de 18 decembrie este sarbatorită Ziua minoritatilor nationale din Romania. La 18 decembrie 1992 a fost adoptata, prin Rezolutie a Adunarii Generale a ONU, "Declaratia cu privire la drepturile persoanelor apartinand minoritatilor nationale, etnice, religioase si lingvistice", se arata pe site-ul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Declaratia cu privire la drepturile persoanelor apartinand minoritatilor nationale, etnice, religioase si lingvistice ofera o garantie a drepturilor minoritatilor in general, astfel încat mai multe state i-au recunoscut importanţa prin declararea zilei de 18 decembrie ca Zi a minoritatilor nationale.

Avand în vedere cele mentionate mai sus, va rugam ca in perioada 12 - 20 decembreie 2022 sa organizati si desfasurati, cu elevii, activitati care sa marcheze aceasta zi importanta pentru toti.

De asemenea, va rog să trimiteti scurte prezentări si foto pe adresa de e-mail costicdinca@yahoo.co.uk pentru a fi promovate pe pagina de faceboock a ISJ Sibiu.

Va multumim pentru implicare!

insp. șc. prof. Daniela Muntean

insp. șc. prof. Claudia Kurmes

insp. șc. prof. Constantin Dinca