IN ATENTIA TUTUROR UNITATILOR DE INVATAMANT  - PRECIZARI EDUSAL

Dupa cum stim cu totii începând cu luna ianuarie 2018 bugetul privind cheltuielile cu salariile, hotărârile judecătoreşti şi legea 85/2016 va fi de la bugetul de stat.

Conform acestei reglementări toate încadrările persoanelor din luna decembrie 2017 trebuie mutate pe sursa de finantare Buget de stat,aceasta pentru că plata salariilor se va face în luna ianuarie 2018 pe noua reglementare. Conturile plătitoare rămân aceleaşi.

Menţiunea “Conturile plătitoare rămân aceleaşi” se referă la faptul că vom utiliza la plată conturile plătitoare de la sursa de finanţare Buget de stat pe care le-am utilizat până în prezent şi pe care le aveţi în aplicaţia locală. Ele pot fi vizualizate în aplicaţia locală în modulul Nomenclator bănci la nivelul Trezoreriei.

 A NU se înţelege că se trece pe sursa de finanţare Buget de stat dar păstrăm conturile plătitoare de la sursa de finanţare CL / CJ pe care le-am utilizat până în luna decembrie 2017.

 sursa de finanţare trebuie actualizată şi în stat de plată la nivelul reţinerilor.

Unitatile de invatamant care au transmis deja la server pentru validare statele de personal sau statele de plata pentru salariile lunii decembrie 2017 sunt rugate sa revina dupa ce fac modificarile in program privind sursa de finantare.