Investiții - consilier Apreutesei Florentina-Petronela
27 Iun 2022 09:55

În atenția unităților de învățământ. va rugam sa completati macheta on-line termen 30.06.2022 ora 12:00. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScq [ ... ]

Bacalaureat
27 Iun 2022 07:18

  Bacalaureat 2022 Bacalaureat 2021 Simulare Bac 2022 Bacalaureat 2022                       tel verde 0800816269  Rezultate Bacala [ ... ]

Alocația pentru susținerea familiei
23 Iun 2022 11:43

Referitor la alocația pentru susținerea familiei acordate în baza prevederilor Legii nr 277/2010 vă solicităm sa completați situația absețelor școlar [ ... ]

Duplicate
22 Iun 2022 10:29

Vă rugăm să aveţi în vedere la eliberarea duplicatelor precizările OMEN nr. 4.005 din 25 iunie 2018 care modifică şi completează Regulamentului privind [ ... ]

Dezvoltarea Resursei Umane - Zaharescu Nicoleta-Diana
14 Iun 2022 13:50

prof. ing. DIANA ZAHARESCU  E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vede [ ... ]

Statistica

Today999
Yesterday1362
This week3904
This month34602
Total191578

Visitor Info

  • IP: 3.238.125.76
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

Miercuri, 29 Iunie 2022 21:28

 

ANUNT DISTRIBUIRE TICHETE SOCIALE:

Stimaţi directori,

VENITUL MINIM GARANTAT RAPORTAT LA IULIE 2021 il puteti gasi pe linkul : https://www.mmanpis.ro/informatii-de-interes-public/plati-efectuate-de-anpis/ajutor-social-venit-minim-garantat/

În vederea distribuirii tichetelor sociale în format electronic (carduri) către beneficiarii eligibili, vă rugăm frumos să vă descărcaţi arhiva din linkul postat AICI:

1. Documentul îl veţi întocmi în dublu exemplar.

Dupa distribuirea cardurilor documentul semnat de parinte/tutore legal și avizat de conducătorul unității de învățământ, un exemplar va fi trimis in format fizic la ISJ si in format EXCEL pe mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. iar un exemplar rămâne la unitatea de învățămînt.

2. Lista destinatarilor finali carora NU le-a fost distribuit cardul o veti intocmi din ANEXA 6, tot in 2 exemplare din care unul in format fizic (letric) la ISJ si un exemplar in format  EXCEL pe mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

3. Situație Unitate Învățământ doc. EXCEL Destinatari finali eligibili omiși din listele inițiale sau aflați pe listele inițiale dar pentru care nu a fost primit card, tot in 2 exemplare din care unul in format fizic (letric) la ISJ si un exemplar in format  EXCEL pe mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Contribuția Uniunii Europene la finanțarea programului Tichete Sociale, pe suport electronic, pentru Sprijin Educațional Cu multă grijă pentru a evita stigmatizarea destinatarilor finali, la sediul Unității de Învățământ / punctele de distribuire a card-urilor pentru sprijin educațional, vor fi expuse, la loc vizibil, cel puțin doua afișe - format A3 (297 mm x 420 mm)

DE AFISAT LA U.I.  - AFIS 

Reprezentanții Unităților de Învățământ vor înmâna, destinatarilor finali, în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de zece zile de la preluare, plicurile primite de la Inspectoratul Școlar Județean și îi vor informa pe destinatarii finali în momentul predării cardului (și ulterior daca va fi nevoie) în legătura cu următoarele:

a. Cardurile distribuite nu au fost creditate cu alocația pentru sprijin educațional (500 lei / an școlar) și vor putea fi utilizate numai după virarea alocației, de către MIPE. Virarea alocației va avea loc în termen de 30 de zile de la distribuirea cardului dar este condiționată de primirea, de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a, confirmării distribuirii cardului, către destinatarul final eligibil (primire Anexa 5).

b. Informații referitoare Programul Tichete Sociale Sprijin Educațional, pentru preșcolarii si elevii dezavantajați, sunt disponibile in site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, la link-ul https://bit.ly/3pWgMmS (permite descărcare document PDF.

 Plicurile care nu au putut fi distribuite vor fi păstrate intacte/ sigilate și vor rămâne, pana la noi dispoziții, la sediul Unității de Învățământ.

  

 

Rugam unitatile de invatamant sa verifice si să actualizeze in SIIIR la sectiunea  "Managementul elevului", "Adaugare rapida atribute", atributul "Beneficiar al sprijinului educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic conform OUG 133/2020", atributul "Venit" si atributele referitoare la parinti(ne referim la atributele legate de cnp, nume, prenume) care se vor introduce in tabul "Parinti/Tutori" sau la secțiunea "Listă părinți/tutori". Deasemenea trebuie introdusă și adresa elevului(in tabul "Adrese") cu data de la care este valabilă (de la) fara a completa si data de expirare (până la)

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 72 din 29 iunie 2021  care modifică Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 133/2020 /articolul 4, alineatele (3) litera a) vine cu următoarea precizare: reprezentanții unităților de învățământ de stat preșcolar, primar și gimnazial IDENTIFICĂ ȘI ÎNTOCMESC LISTELE CU DESTINATARII FINALI. ACEȘTIA ÎȘI ASUMĂ DATELE, introducându-le totodată în sistemul național de indicatori privind educația, prin intermediul Sistemului Informatic Integrat al Învățământului din România (S.I.I.I.R)

Categorii de copii eligibili:

1. Copii preșcolari înscriși în învățământul de stat
care sunt în întreținerea familiilor al căror venit lunar,
pe membru de familie este de până la de două ori nivelul
venitului minim garantat pentru o persoană singură,
prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

2. Copiii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial,
care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie,
realizat în luna iulie a fiecărui an (iulie 2021),
este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țara.

Reprezentanții unităților de învățământ de stat preșcolar, primar și gimnazial
identifică și întocmesc listele cu destinatarii finali.
Aceștia își asumă datele, introducându-le totodată
în sistemul național de indicatori privind educația,
prin intermediul Sistemului Informatic Integrat al Învățământului din România (S.I.I.I.R),
submodulul rezervat indicatorilor S.N.S.E.D;

Modalitatea de identificare a copiilor eligibili este neimportanta
(nu este reglementata de OUG 133 / 2020),
atat UI cat si UAT pot sa identifice pe copii eligibili,
este important doar sa identificam pe toti copii eligibili
si sa putem sa documentam indeplinirea conditiilor de eligibilitate.

133_Procedura receptie - distributie card-uri sprijin educational 

Graficul implementarii tichetelor electronice

Precizari privind utilizarea tichelor electronice

Chestionar Responsabili Tichete electronice pentru Unitatile de  Invatamant. De completat pana 14.03.2022 ora 16.00 !

Calendar